dimecres, 2 de gener del 2013

Doble facturació de l'Església a l'administració

Tot i que el Concordat (la rendició de l'Estat Espanyol al Vaticà preconstitucional) afirma que l'Església ha d'autofinançar-se, tots sabem que l'Església Catòlica rep una quantitat important de diners públics per al seu sosteniment, per la casella del IRPF i pels sous de capellans castrenses i en hospitals, sense entrar en altres conceptes que fan arribar la xifra a vora el 1% del PIB espanyol.

El que desconeix molta gent és que el 99% d'eixos diners de la casella es destinen exclusivament al propi funcionament de l'Església, i només un 1% a obres socials (segons declaració de la pròpia conferència episcopal). Gran part del 99% es destina als sous de capellans i bisbes pel seu "treball": els serveis religiosos. L'Estat sufraga l'evangelització d'una opció ideològica particular: la religió catòlica, i l'atenció dels seus fidels.

Amb això, l'Església Catòlica veu sufragada completament la seua labor evangèlica i d'atenció als fidels, com que els capellans ja reben diners per donar missa, l'administració no els cobra l'IBI pels seus locals i els restaura els locals amb diners públics cada vegada que fa falta. Tot són ingressos i cap despesa.

Ara bé, el que desconeixíem  és que l'Església Catòlica ens cobra més d'una vegada pel mateix concepte. Per exemple:

L'Ajuntament de València destina un total de 32.091 euros anuals per a la prestació de serveis religiosos dels capellans del Cementeri General de València





i suposem que hi ha factures similars en molts altres ajuntaments.

¿Com es pot cobrar per un servei ("servicios religiosos") pel qual ja es cobra tots els anys en pressuposts generals?
A banda, ¿tributa l'Església Catòlica per estos 32,091,98€ a l'any?
¿Quants diners dedica l'ajuntament a sufragar les cerimònies civils dels no creients a València ciutat?





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada