dijous, 16 de desembre del 2010

Paterna, Torrent, Xàtiva, València... Tots al servei de la Universitat Catòlica de València i contra "la noche oscura del ateísmo colectivo".

En cosa d'uns anys, el Consell ha consolidat el concert (catòlic, majoritàriament) del batxillerat. Quan fa 10 o 15 anys l'oferta de batxillerat era pràcticament pública i laica en la seua totalitat, hui dia, un gran percentatge d'alumnes estudien el batxillerat en col·legis catòlics. I no trien els col·legis precisament pel seu ideari, sinó perquè l'educació pública i, especialment, el batxillerat pateix una sèrie de problemes generats per aquesta doble xarxa educativa.

El següent pas que ha sigut meteòric és el de la "concertació de la universitat". La Universitat Catòlica Sant Vicent Màrtir, creada fa apenes 5 anys, ja és la cinquena universitat de la Comunitat Valenciana, impulsada per una sèrie d'ajudes encobertes o, més freqüentment, descarades a aquesta Universitat:

El País - El rápido auge de la Católica

Una pujada basada en una estratègia de captació d'estudiants dirigida a les capes més acomodades econòmicament i més sectàries ideològicament.

El País - Un favor más a la Universidad Católica

Són incomptables les presències del president Camps i del conseller d'educació en actes d'inauguració de centres o actes acadèmics de la Universitat Catòlica. De fet, ara també s'apunta el líder de l'oposició, Jorge Alarte, i sembla també aplaudir el pensament ideològic oficial...

El País - Cañizares - "Vivimos la noche oscura del ateísmo colectivo"

Com bé recorda l'article, el president Camps no ha assistit a cap inauguració de cap Facultat o Escola Univertària pública en tota la legislatura.

També l'article comenta que tot i que la Generalitat o els ajuntaments han regalat innombrables solars i edificis a aquesta universitat privada, cedeixen gratuïtament auditoris que tenen un lloguer altíssim per a la resta dels mortals, com ara el Palau de les Arts. El periodista utilitza la ironia per a referir-se a aquest fet:  "A nadie pareció extrañarle que una universidad privada hiciera uso de un espacio público".

Però, una vegada catòlicament concertada tota l'educació, el següent pas és concertar catòlicament les polítiques d'ocupació:

El Levante-EMV - Los  parados de Torrent optarán a un puesto de trabajo en la futura Universidad Católica

Si recordem que la Universitat Catòlica és una empresa privada, potser no sé de que ens estranyem si la notícia diu que "El Ayuntamiento de Torrent pondrá a disposición de la Universidad Católica de Valencia San Vicente Mártir todos los recursos de su Delegación de Promoción Económica y Políticas Activas de Empleo".

Així està la qüestió. Superada pels governants valencians eixa molèstia constitucional de la separació entre les administracions públiques i les conviccions religioses, el següent nivell ja no és només la total confusió entre administració i Església Catòlica, assignatura que han aprovat amb matrícula d'honor, com en els països teocràtics, sinó, simplement la col·locació de l'administració pública al servei de l'Església Catòlica. Si no ho aturem, la Comunitat Valenciana pot esdevindre una colònia de l'Imperi Vaticà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada