dijous, 21 de desembre del 2017

REUNIÓ CONSELLERIA D'EDUCACIÓ

Una delegació de les associacions València Laica i AVALL, encapçalada per Raquel Ortiz, coordinadora de València Laica, Marc Cabanilles, president d'AVALL i Marc Candela, pel sindicat STEPV, s'ha reunit el dimarts 19 de desembre amb Jaume Fullana, Director General de Politica Educativa de la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana.

A la reunió també han assistit Rafael Cuesta y Victoria Garcia, socis de València Laica.

Dos han estat els temes centrals de la reunió.
D'una banda, l'anunci que a partir del proper curs s'impartiran classes de religió islàmica en alguns centres de la Comunitat Valenciana.
Referent a això, la delegació li ha recordat al Director General que la presència de la religió a l'escola, constitueix una anomalia pedagògica i democràtica. Trenca el principi d'igualtat, discrimina a l'alumnat per creences i ensenya continguts racionalment insostenibles i contradictoris amb el que s'ensenya en altres matèries escolars.
La posició d'ambdues associacions i del sindicat STEPVés que l'objectiu de l'administració ha de ser acabar amb l'abusiu privilegi de disposar als centres escolars de catequistes que adoctrinen a l'alumnat en el seu credo i finançats amb diners de tota la ciutadania. Per conseqüent, s'ha instat al representant del Govern Valencià a donar passos en aquesta adreça i reclamar en tots els fòrums la derogació dels Acords amb la Santa Seu que propicien tan descomunal aberració.
L'adoctrinament en un credo ha de fer-se en els seus propis llocs de culte. Mai a l'escola.

 L'altre tema abordat ha estat l'aplicació del Decret d'Aplicació del Curriculum que permet a cada centre establir el nombre d'hores que ha de tenir la religió. La delegació ha denunciat les irregularitats que s'estan produint en alguns centres en els quals des de la direcció es permet i es propicia que el “professorat” de religió, que realment són catequistes, tinguen el major nombre d'hores possible i se li assignen funcions que no li corresponen com la impartició d'altres matèries.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada