dimarts, 24 de febrer de 2009

L'ateisme no és la ideologia més fàcil de propagar, no sols en València.

Pascal Boyer, en les revistes científiques Nature i Annual Review of Anthropology (Nature 455:1038; Annual Review of Anthropology37:111), afirma que:

"Atheism will always be a harder sell than religion because a slew of cognitive traits predispose us to faith"  (http://www.nature.com/nature/journal/v455/n7216/full/4551038a.html)

i finalitza de manera similar:
"disbelief is generally the result of deliberate, effortful work against our natural cognitive dispositions — hardly the easiest ideology to propagate."

que Javier Sampedro ha traduït lliurement al castellà com que:

"La incredulidad suele ser el resultado de un esfuerzo racional deliberado contra nuestras predisposiciones naturales, lo que no es la ideología más fácil de propagar, precisamente".

Si, a més, li afegim la censura, encara ho és més:I per a posar la nota positiva, per primera vegada en tres anys, RTVV, fa la "PREGUNTA":
Però li la fan a Alarte!!!

1 comentari:

  1. Em pense que Alarte també podria incloure AVALL en la seua ronda de contactes amb els agents socials. No sé si representem al 20-23% de la població que no és creient, però tampoc Garcia-Gasco representa a la majoria de catòlics i Alarte s'entrevista amb ell.

    ResponElimina