dilluns, 9 de març del 2009

El problema no som els ateus, segons l'ajuntament de València.

Hem d'agrair que comencem a esbrinar per què els autobusos en València s'estan demorant. En paraules del primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de València, Alfonso Grau, la campanya podria "provocar reacciones en cadena de otras creencias, lo que no sería muy positivo".


En primer lloc, això vol dir que l'ajuntament està pensant si ens censuren o no perquè altres creences s'ho podrien agafar malament o reaccionar d'una manera no civilitzada. ¿I per què no es preocupen de que estes creences siguen un poc més civilitzades i tolerants? Potser la campanya siga molesta (com ho són moltes altres per a molta gent), però pensem que és molt "positiva" perquè pot ajudar a que esta gent siga més tolerant si veu que més del 20% de la població no pensen com ells i ho expressa d'una manera natural i pacífica.

En segon lloc, la visita del Papa provocà reaccions en cadena d'altres creences i conviccions, com la reacció ciutadana "Jo no t'espere", que no sols no es tingué en compte, sinó que va ser vilipendiada. Amb la mateixa justificació que dóna ara el senyor Grau, la visita del Papa s'hauria d'haver anulat. Potser la diferència més important entre els dos casos, és que en el cas de la campanya d'autobusos, els diners no són públics (exclusivament de donacions particulars).

Està clar que per a l'Ajuntament de València hi ha ciutadans de primera i ciutadans de segona. Ara més que mai una associació d'ateus és necessària per a evidenciar, denunciar, trencar aquesta desigualtat.

Per tot això, també els diguem que si hi ha una acció (censurar) hi haurà també una reacció (denúncia davant els tribunals).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada