divendres, 22 de març del 2013

Delictes de blasfèmia, censura i auto-censura. Els drets es defenen amb valentia.


Ben acostumats estem als delictes de blasfèmia a Espanya (tipificat com a escarni al codi penal) o de censura  (diverses campanyes nostres i d'altres, exposicions, etc., se censuren en Espanya tots els mesos). El panorama no és encoratjador si tenim en compte l'onada internacional de reinstauració o enduriment de penes de blasfèmia, instigada pels governs islàmics, i amb el beneplàcit de governs democristians o ultra-cristians també al món "occidental".

Això que no és tan evident és l'auto-censura. Recentment, no obstant, un acte d'auto-censura ha ressonat com no ho feia un altre des de feia anys. La raó és que aquesta auto-censura ha tingut lloc en un món, el faller, que va ser referent (per part d'algunes comissions) en burlar la censura del règim franquista. La reacció de la junta central fallera ha sigut l'auto-censura, ¡quan no la disculpa!, atemoritzats per uns bàrbars que amenaçaven amb dirigir tot el fanatisme religiós hindú en contra del món faller i de València.

Esta és la imatge de la covardia:

Operarios retiran símbolos hindúes de la cremà

Ací teniu algunes ressenyes del tema.

http://www.elmundo.es/elmundo/2013/03/20/valencia/1363736180.html
http://www.elmundo.es/elmundo/2013/03/19/valencia/1363696188.html
http://www.levante-emv.com/valencia/2013/03/19/quemarse-bonzo-falla-hindu-ceramista-ros/983087.html
http://www.levante-emv.com/opinion/2013/03/19/fiesta-tolerancia/982944.html
http://www.fallasvalencia.es/noticias/indultan-al-shiva-nataraja-falla-ceramista-ros-jose-maria-mortes-polemica

Dels comentaris del lectors, per exemple, resulta inexplicable que en Falles es puga cremar personatges vius i reals, com ara polítics, reis, artistes, científics, etc., i no es puguen cremar personatges mitològics. Més encara, la reacció de la junta central fallera anima la xenofòbia: ¿com pot entendre la ciutadania espanyola que es puga cremar el déu dels cristians, i no es puga fer el mateix amb el déu dels hindús o musulmans? En un país que aspira a integrar a tot el món per igual (vinguen d'on vinguen i tinguen les creences que tinguen, o cap), no es pot tractar algunes ideologies de manera diferencial, simplement perquè les seues amenaces siguen més violentes i creïbles que altres. L'únic que ha fet la junta central fallera és donar ales per a que, la pròxima vegada, la protesta siga encara més violenta i més fanàtica.

Reproduïm a continuació un enllaç al comunicat d'Europa Laica, amb el qual coincidim al 100%.

Europa Laica insta a artistas falleros a no "dejarse atemorizar por el fanatismo religioso" tras la protesta hindú


Finalment, volem homenatjar a aquelles persones que SÍ lluiten contra el fanatisme religiós amb valentia.

La tunecina Amina Tyler. | Femen     
Femen Tunis                                                   El Jueves, un paso al frente

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada