dissabte, 28 de juny del 2014

Bring back our girls! Fanatismes islàmics (que tornen a estar) oblidats...


Més de dos mesos del segrest de 276 xiques en Chibok (Nigeria) i després d'unes setmanes que tots es feien la foto amb l'slogan de "Bring back our girls" (des de Michele Obama fins a Cospedal), el segrest ha passat de l'actualitat a l'oblit. Les causes del segrest, el fanatisme religiós, no sabem si alguna vegada han estat d'actualitat.

Per molt que de tant en tant parem atenció als símptomes (despús-ahir a Chibok, ahir la condena a mort de la sudanesa Meriam Ibrahim per apostasia, ara les salvatges imatges de la milícia ISIS d'Iraq), no sembla existir voluntat d'afrontar la causa del problema: l'extremisme religiós.

Què més ha de passar en el món per a adonar-se que gran part dels conflictes i violacions dels drets humans, així com el sustent de milers de grups de salvatges completament incivilitzats només és possible per la passivitat cap al pensament religiós més reaccionari i cavernícola?

Quantes estadístiques més de correlació entre misèria, guerra i religió necessita l'ONU (o les potències com Estats Units o la Unió Europea) per a adonar-se d'on trobar l'arrel del problema?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada