dimecres, 20 de gener del 2016

REUNIÓ GRUP PARLAMENTARI PODEMOS-PODEM

Membres d'AVALL amb el Grup Parlamentari de Podemos-Podem

El passat dia 12, AVALL es va reunir amb el Grup Parlamentari de Podem.

Ens va rebre la diputada per Alacant, Llum Quiñonero i la coordinadora de Participació Ciutadana,  Maite Luján.

Se'ls va exposar la necessitat de posar-se a treballar en la confecció d'una llei de Llibertat de Consciència, doncs la legislació actual (Llei de Llibertat Religiosa), a més de insuficient i amb poc alcanç, va ser redactada l'any 1980, just un any després de la signatura del Concordato, amb la qual cosa, clarament ha quedat obsoleta.

Se'ls va entregar documentació variada:  Catàleg de propostes d'AVALL, la carta que enviàrem als simpatitzants, una mostra de les últimes activitats (cinefòrum i acte del dia de la llibertat de consciencia), i alguns dels escrits publicats,...

Se'ls va fer veure que, com portem tants anys de retard en aquests temes, seria important començar, encara que fora amb xicotets passos, amb plantejar la redacció de la citada normativa de Llibertat de Consciència, perquè àdhuc suposant que no s'arribara a la seua tramitació, al cap i a la fi, començar ja és avançar.

La diputada ens anomenà també que al poble alacantí de L'Orxa, hi ha una persona que té un “Museo de la Razón”, i que duu a terme certes activitats relacionades amb l'ateisme.

Qualifiquem la reunió  de  distesa, amb bona sintonia i molt profitosa, quedant  palés un permanent compromís de col·laboració.

Tot i això, i la bona disposició per part de Podem,  la realitat es que ara mateix, qualsevol pas ha de consensuar-se amb Psoe i Compromís.

En aquest sentit, anem a continuar la ronda de contactes,  sol.licitant també una entrevista amb els grups parlamentaris de Compromís i Psoe, per tal de seguir conscienciant als representants polítics de la necessitat de fer de la llibertat de consciència, un dels components fonamentals de la vida social.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada