dimarts, 23 de gener del 2018

DENUNCIA ENSENYAMENT "CONSTEL.LACIONS FAMILIARS"

Des de l'Associació Valenciana d'Ateus i Lliurepensadors (AVALL), conjuntament amb València Laica, hem interposat una denúncia davant la inspecció educativa de la Conselleria d'Educació, en tenir coneixement de la posada en pràctica amb l'alumnat del col·legi públic d'Albalat dels Sorells de certes tècniques conegudes com a "Constel·lacions Familiars", segons directives del pseudopsicòleg alemany Bert Hellinger.
Segons aquestes teories, la forma en la qual es transmeten els problemes de generació en generació és mitjançant un mecanisme màgic aliè a la ciència. És una espècie de telepatia metafísica que fa que els membres de grups familiars puguin estar comunicats, compartint finalitats i sentiments.
Per dur a terme aquestes Constel·lacions Familiars, suposem que el professorat no està qualificat per treballar en contextos sanitaris, no estaran col·legiats i, per això, les seves actuacions no estaran regides per cap codi deontològic ni supervisades per cap institució sanitària. Això genera que no hi haja cap protecció als/les alumnes d'aquesta suposada teràpia, on es pregunten antecedents familiars sobre com van morir els avis, si hi ha hagut avortaments en la família, separacions matrimonials de progenitors, etc...
Les Constel·lacions Familiars no han estat exemptes de polèmica i de problemes legals. Hellinger és conegut a Alemanya per la seva exculpació d'Hitler (no era una mala persona, sinó una víctima de la seva constel·lació familiar).
I és que les Constel·lacions Familiars basen el seu gran èxit en la descàrrega total de responsabilitats de l'individu: ningú és culpable dels seus problemes.
Les Constel·lacions Familiars no tenen aval científic. No guareixen res. Són el resultat d'un adoctrinament de tipus sectari format al voltant d'un gurú. Perpetuen una visió familiar i social reaccionària. I el seu ús està prohibit per part de professionals competents. Per aquesta raó, si cap psicòleg col·legiat pot emprar-les en consulta, menys àdhuc, han de ser utilitzades amb alumnes de col·legis públics.
Per tot això, demanem a la Conselleria
  1. Que des de la Conselleria, s'indagui que actuacions s'estan portant en el col·legi públic d'Albalat dels Sorells referent a l'aplicació de la tècnica de Constel·lacions Familiars a l'alumnat.
  2. Que s'indagui des de quan, els qui i com s'imparteixen en el CEFIRE cursos d'aquesta naturalesa.
  3. Posar el tema en coneixement dels sindicats d'ensenyament perquè estiguin al corrent de l'assumpte.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada