divendres, 9 de febrer del 2018

AVALL EN ALCOI


AVALL, juntament amb València Laica, vam estar el dijous dia 8 a Alcoi.

Al matí entrevista a l'Ajuntament d'Alcoi amb els grups municipals del PSOE, COMPROMIS i GUANYAR ALCOI (Podem, Esquerra Unida).

Atès que els tres grups tenen majoria en el consistori, els instàrem a posar-se d'acord, encara que fora amb uns mínims, per aprovar una moció encaminada al fet que les actuacions municipals, contemplen el laïcïsme i la llibertat de consciència.

Així mateix els demanàrem dades sobre els possibles béns inmatriculats per l'església, i també que feren un càlcul sobre la quantitat que l'església hauria de pagar per l'IBI en propietats que res tenen a veure amb el culte.
Àrdua tasca, ja que de les converses mantingudes, vam poder deduir que a Alcoi, la religiositat embolica gran part de la vida social alcoiana (festes populars, ensenyament amb un 70% de col·legis religiosos concertats, subvencions a entitats religioses,..)
A la vesprada, dins de la Mostra de Cinema i Drets Humans, que organitza el Club d'Amics de la Unesco d'Alcoi, debatirem sobre el Laïcisme i la Llibertat de Consciència, amb un col·loqui molt interessant per part dels assistents.
Des d'AVALL volem agrair especialment a Ximo Nebot, vocal del Club d'Amics de la Unesco, les seus gestions i el seu acompanyament per a que tot eixira perfecte.










1 comentari: