dimarts, 22 de maig del 2018

TROBADA DE L'ORXA


Hem celebrat a l'Orxa, xicotet municipi d'Alacant, la I Trobada d'Heterodoxos, Heretges i Marginats a l'empara del MUSEO DE LA RAZÓN, dotat amb més de 2.500 obres originals, que representen a una part de les dones i homes (anarquistes, heretges, maçons, naturistes, lliurepensadors),que en la història de nostra era van mostrar pensaments i comportaments diferents i enfrontats a idees i formes de vida considerades com a inamovibles.

En aquesta trobada, juntament amb AVALL ha participat València Laica, la Lògia Masònica Blasco Ibáñez, Cullera Laica, Naturistes d'Alcoi, CNT d'Alcoi, així com diverses persones no associades.
En un ambient de camaradería i envoltats de natura, es va debatre sobre assumptes relacionats amb el feminisme, el lliurepensament, l'individualisme i l'apatia social.











Es va presentar el llibre "Espiritistes i lliurepensadores" de la historiadora DOLORS MARÍN, arribada des de Mallorca per a l'esdeveniment. El llibre aporta abundant i precisa informació sobre dones pioneres en la defensa del lliurepensament i de la lluita de les dones contra el conservadorisme social. Així mateix,  continuàrem amb l'activitat d'intercanvi de llibres. No es compren ni es venen. Es deixa un llibre, i se n'agafa un altre.

Pròxima trobada programada per a octubre.



1 comentari: