dimecres, 13 de febrer del 2019

Article " Legislatura perduda"

Article de Marc Cabanilles


Publicat el 5.2.2019 
Per a l'Associació Valenciana d'Ateus i Lliurepensadors (AVALL), des del punt de vista del Laïcisme, aquesta legislatura ha suposat un temps perdut. En la nostra Comunitat, el canvi de signe en el govern autonòmic, amb una administració que, segons els estàndards, seria d'esquerres, no s'ha materialitzat en avanços cap al compliment de la "no confesionalitat" de l'Estat, proclamada en la Constitució. 
Aquesta administració, quant a Laïcisme, no ha pres cap decisió política que ens acoste a la tan necessària neutralitat de l'Estat i les administracions públiques en relació a les conviccions no religioses i les creences religioses.
A la continuïtat amb l'horari màxim d'hores de religió en l'ensenyament, als privilegis habituals de l'església catòlica (casella IRPF, exempció de l'IBI, activitat religiosa dins de locals públics (com per exemple hospitals, ajuntaments, col·legis ...), immatriculació de propietats, etc. ...., hem d'afegir ara la possibilitat que altres confessions religioses (islam, evangelistes, judaisme....), puguen disposar d'hores per a l'extensió de les seues creences en l'ensenyament. No solament queda la religió dins de l'escola, sinó que les administracions públiques, amb l'excusa d'una legalitat que ni tan sols eixos partits anomenats d'esquerres volen (o s'atreveixen) a canviar, estan disposats a ampliar el temps que, dins de l'ensenyament, retors, imans o rabins tindran per a adoctrinar en les seues creences particulars. 

Quan es perd la noció de l'espai que s'ha d'ocupar, qualsevol cosa pot succeir. I en aquest cas, les administracions públiques ignoren que el dret dels fills a rebre del sistema educatiu una informació veraç, científica i contrastada, està per damunt del dret dels pares a inculcar als fills les seues creences, que d'altra banda, ningú impedeix que facen en els seus espais privats (esglésies, mesquites o sinagogues).
A diferència de la legislatura anterior, en què vam ser menystinguts i tractats com empestats, en aquesta, els responsables polítics ens reben i escolten. I poc més, perquè som conscients que les nostres opinions no seran tingudes en compte. I malgrat això, en AVALL hem volgut continuar mantenint reunions periòdiques amb la intenció de fer-los arribar l'opinió d'una part significativa de la societat, que no està d'acord amb la idea que les religions impregnen tots els aspectes de la vida (legislació, cultura, ensenyament, festius, actes mèdics, ...).
 El nostre objectiu és contrarestar el que, sentint en molts mitjans convencionals de comunicació, sembla una opinió unànime cap a l'extensió de privilegis i prebendes a totes les religions, o almenys, a les majoritàries.
Amb les nostres humils capacitats, sense cap mena de subvenció (que d'altra banda, no volem), hem intentat fer front a aquestes situacions. I encara que per la situació política actual, podria semblar més fàcil abordar tota aquesta problemàtica, resulta que no ho és. Atés que des del poder legislatiu no esperem molts canvis, mentre les institucions públiques no demostren interés a complir la Constitució en allò referent a la "no confesionalitat" de l'estat, continuarem intentant conscienciar a l'opinió pública, donant a conéixer a la població el despropòsit, irracionalitat, sectarisme i, en alguns casos, la il·legalitat d'algunes actuacions de les institucions religioses.
Continuarem explicant les supersticions i el frau que s'amaga darrere de moltes confessions, el fonamentalisme amb què actuen, els atacs i ingerències que realitzen constantment contra les institucions democràtiques, contra la ciència, denunciant la discriminació d'amplis sectors de la societat (dones, col·lectiu LGTBI) o escàndols com la pederàstia la investigació de la qual oculten o entorpeixen, no desistirem de l'obstinació d'acabar amb els privilegis que gaudeixen les confessions religioses, impropis en una democràcia avançada. 
I per descomptat, seguirem amb la promoció, el debat i la dignificació del pensament ateu, defensant els drets d'ateus, agnòstics i lliurepensadors en tots l'àmbits.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada