dimarts, 13 de gener del 2009

Dia 12 de gener. Inici oficial de la campanya. Recordem els lemes i les raons.


Continuem rebent adhesions (no sols econòmiques, sinó de voler col·laborar) a la nostra campanya.

Us recordem el web de la campanya (www.busateo.org, www.busateu.org), per si voleu col·laborar d'alguna manera. És important també assabentar-se de l'origen del lema (per què s'origina) i què significa això de "PROBABLEMENT DÉU NO EXISTEIX. DEIXA DE PREOCUPAR-TE I GAUDEIX LA VIDA":

- això de "probablement". No som dogmàtics. Pensem que la probabilitat de que una cosa de la qual no tenim evidència existisca és molt molt baixa. En qualsevol cas, existeixen milers de definicions de Déu, segons les diferents religions i les interpretacions personals. No hem analitzat totes les definicions. No obstant això, la majoria, les que es donen per les diferents confessions (cristianes, musulmanes, jueves, etc., com ara: Marduk, Asur, Ra, Osiris, Tor, Zeus, Tlaloc, Hunab Ku, Vishnu, Yahvé, Alá, ...) són contradictòries (no ja entre sí, sinó aïlladament) i per tant la probabilitat s'aproxima a zero, però hem d'admetre que alguna definició de Déu se'ns podria escapar... (com aquesta que recull una notícia de que "Déu és Leo Messi"; amb aquesta definició potser hi ha evidències). També, lògicament, hi ha qui defineix Déu com un "nom/concepte" que se li dóna a qualsevol engendre mental que, al llarg de la història, s'ha utilitzat per a autoconsolar-se, per enganyar a altres, per enriquir-se, per a oprimir pobles o per a tot això alhora. Certament, des del punt de vista estrictament psicològic i social, l'engendre/concepte anomenat "Déu" sí existeix. Però no es tracta que qui llija l'eslògan faça (almenys de primera instància) totes estes reflexions ni puga analitzar les raons de cada paraula. De moment, cal agafar la primera frase del eslogan com s'agafaria la frase: "Probablement Micky Mouse no existeix".

- això de "deixa de preocupar-te". Vol dir que deixem de preocupar-nos de l'altra vida. Això no vol dir que no siguem solidaris i ens preocupem per resoldre els problemes de la humanitat en aquesta vida (no l'altra). Si part dels esforços i dels diners de la humanitat ara es destinen a guerres religioses i adoctrinar la gent, podrem fer menys per a resoldre els verdaters problemes d'aquesta vida. Això que no resolguem en aquesta única vida, no ho farem mai.

- això de "gaudeix la vida". Aquesta vida, que és l'única que tenim. I que no ens amargue el fet de dir que som ateus, i que si estem convençuts de que només existeix aquesta vida, la valorarem més, valorarem més les dels altres i, per tant, la gaudirem més.

En qualsevol cas, és un eslogan que ha generat un debat i que ha fet visibles al 23% de la població que som ateus o no creients. Si, encara així, no vos agrada el lema, per favor, abans de criticar-lo, connecteu-vos al web de la campanya i mireu la història de la campanya en el Regne Unit i en altres països del món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada